"Myö ollaan niitä, jotka ensitreffeillä puhui jo lapsista, niitä jotka suunnitteli kaikki perhe-elämän ympärille, niitä jotka jännitti ekoja kertoja kun ehkäisy jätettiin pois, niitä jotka kuulivat, että lapsia ei koskaan tule luomusti. Niitä, joilla on suuri suru."

"Myö ollaan niitä, joiden unelmat muuttivat muotoaan. Jotka ymmärsivätkin, ettei perimä estä rakastamista tai vanhemmuutta."

tiistai 3. tammikuuta 2017

Onnistuimme ensimmäisellä kerralla!

Vauvauutiset viimeisen kuukauden ajalta: neljä tuttavilta ja iso lauma naamakirjassa.

Viime yö meni valvoessa, minä en saanut unta, Kalevi ei saanut unta. Kolmen aikaan Kalevi kertoi, että hänen työkaverinsa oli eilen ahdistanut hänet nurkkaan ja kertonut saavansa kesällä lapsen. Kalevi oli ensimmäinen perheen ulkopuolelta, jolle he kertoivat vauvasta. Oli kuulemma ensimmäisellä onnistunut ja jännittänyt niin paljon.

Mitä jos näiden vauvauutisten alle hajoaa, entä jos emme jaksakaan enää käsitellä niitä ja kohdata ihmisiä? Milloin tulee se raja vastaan, kun ei itse enää jaksa elää tätä elämää?

Tämä vuosi voi olla se vuosi, joka tulee olemaan elämän paras. Vuoden päästä tähän aikaan voimme odottaa lasta. Tai sitten tämä voi olla se kauhein vuosi koskaan, kun hoidot eivät onnistu tai saamme keskenmenon.

Haen vieläkin vastausta siihen, miksi me kohtasimme tämän. Olemmeko jotenkin huonompia ihmisiä kuin muut, olemmeko tehneet jotain pahaa ansaitammaksemme tämän? Laskeskelimme viime yönä tuttaviamme, miksi emme ole kuulleet keltään muulta näistä ongelmista? Kun tiedämme osan tuttaviemme lapsisuunnittelmat, tiedämme että lapsi on saanut alkunsa ensimmäisellä tai toisella yrityskerralla. Miksi kaikki muut onnistuvat ensimmäisellä kerralla? (Toim. huom. Nämä ovat vain pohdintoja, tiedämme hyvin, että muutkaan eivät asiasta puhu julkisesti, jolloin emme voi tietää kuinka moni asian on kohdannut!)


2 kommenttia:

  1. Voi Bertta. Toivottavasti tästä tulee elämänne paras vuosi! Koittakaa vielä pitää toivoa yllä. Ja jaksaa. Nuo ekan kerran tarinat on ne, joita mielellään kerrotaan. Tarinoita on erilaisia, itselläni varmaan aika tavallinen: itse tulin 7. kerralla raskaaksi, tuli keskenmeno ja 12. kerralla sitten parempi lopputulos. Uskokaa vielä onnelliseen loppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anonyymi kommentistasi. Toivotaan näin ja yritetään uskoa.

      Poista